Fremst blant likefylker

I vår populære serie ‘ting du ikke ante at var en del av en serie’, har vi idag kommet frem til konseptet ‘foregangsfylker’.

(Det er ikke jeg som har funnet på det med foregangsfylker, altså. Det er de folka i Statens Landbruksforvaltning som jobber med økologisk landbruk. Kreativ gjeng.)

Det synes jeg er en ganske kul idé, altså, at et fylke skal være et sånt ekstra flinkt fylke, som får til noe helt ekstra, også kan de andre fylkene se opp til det fylket og tenke med seg selv at “å, jeg skulle ønske jeg var like flink som Vestfold”, også kan det kanskje støte på et annet fylke, sånn på butikken eller noe, også kan det fylket det støter på, det er kanskje ikke akkurat nabofylket, da, for da hadde de vel heller møtt hverandre sånn over hagegjerdet mer, eller ved fylkesgrensen, som de kaller det, men et fylke som bor langt nok til unna at det er akkurat så lenge siden de så hverandre sist at vårt fylke, som sliter litt med dette med å huske fylkeskommunale fjes, tenker «søren, hvilket fylke ER det der igjen», men så sier heldigvis dette andre fylket “Javel”, og da skjønner det første fylket at det må være et av Agder-fylkene, eller eventuelt Rogaland, men her er det så viktig å ikke trå feil, er det én ting ingen av Agder-fylkene takler, er det å bli forvekslet med det ANDRE Agder-fylket, så vårt fylke grynter kanskje bare litt i skjegget, men så begynner heldigvis det andre fylket, javel-fylket, å skryte av hvor mye penger det har tjent i det siste, og da skjønner fylket vårt at aha, så det ER Rogaland, og så, når Rogaland har skrytt seg nesten tomt, sier vårt fylke “men du. Jeg lurer på noe. De derre greiene som Vestfold har på gang. Har du prøvd på det eller? Er ikke Vestfold bare sjukt flinkt, liksom?”, men Rogaland sier at det er lett for Vestfold, som bare er DET bittelille fylket helt uten kupert terreng og vestlandsk klima og alt det der, og at hadde Rogaland vært Vestfold skulle det jammen ha klart alt Vestfold klarer og mer til, og Vestfold tror det er så LETT liksom, men man HØRER det jo, ikke sant? “Vestfold”. Det er jo for pokker ikke et HELT FOLD engang, det er bare halve. RogaLAND, derimot, er stort nok til å ha EGNE fylker, tenk bare på Ryfylke, og selv er det stort nok til å være et LAND. Vestfold? Vestfold imponerer ikke Rogaland, så mye er sikkert.

Og vårt fylke blir så GLAD, for det har følt seg bare SÅ underlegen, men nå, vet du. Nå kan det sitte på seminar, bakerst, kanskje, og når Vestfold kommer opp på scenen og skal skryte av foregangsgreiene sine, kan det blunke lurt til Rogaland også kan de to liksom ha litt sånn internhumor og himle med øynene hver gang Vestfold sier noe som kan høres litt skrytete ut, også kan det være god stemning … helt til vårt fylke ser at Rogaland står og snakker med Vestfold i pausen, og de står litt sånn tett inntil hverandre, også ser de begge to i retning vårt fylke igjen, og fniser litt, og da blir vårt fylke ganske usikkert, rett og slett.

Det er ikke noe hyggelig å bli baksnakket av de andre fylkene. Særlig ikke av Vestfold. Når det kommer hjem, er vårt fylke faktisk i så dårlig humør at det kjefter på kommunene sine for de minste budsjettoverskridelser og sender dem i seng mye tidligere enn vanlig, og så tar det seg et altfor stort glass med whisky mens det bestemmer seg for aldri å stole på hverken Vestfold eller Rogaland igjen.

Men når Vestfold eller Rogaland fyller femti, hvem andre enn vårt fylke er det da som holder lang tale og dessuten har skrevet sangen på det rosa arket, sangen som går på melodien «Jeg er en liten teddybjørn» og heter «Jeg er et fo-re-GANGsfylkee?»

For såpass raus er man da. Tross alt. Man er jo bare nitten stykker i hele vennekretsen, liksom, etter at Øst-Trøndelag ble kasta ut på grunn av de greiene den gangen.

Og hvem vet? Hvis det blir innført et eget statlig prosjekt for å fremme nettopp raushet, og det kan det jo GODT hende at vi gjør når vi skifter tilbake til den andre regjeringen igjen, da ligger vårt fylke faktisk best an av alle til å bli Foregangsfylke for Raushet. Og det har det jammenmeg ærlig fortjent.

1 kommentarer på “Fremst blant likefylker”

  1. Gunnar E. K nudsen

    ( Fra Sentralbordet – hvis det finnes lenger..) ) :

    – «Fylkeskommunen..»
    – Hvor da ?

    Svar

Skriv kommentar

  • (will not be published)